tisdag 18 mars 2008

Från konceptskrov till kortdistansskrov

Arbetet som pågår nu är att flytta omborddator med alla kablar till det nya skrovet. Eftersom konceptskrovet visade att allting fungerade tillförlitligt handlar det mycket om att hålla reda på sladdar. I samband med flytten till det nya skrovet skrivs också ett helt nytt styrprogram. Funktionen skall vara liknande det gamla, man skall på en given signal kunna överföra kontrollen av båten till omborddatorn. Då det ännu inte finns någon GPS handlar det om att utföra en serie med kommandon.
Vidare är ett servochip beställt och skall installeras. Servochipet fungerar som en intermediär mellan processorn och servo/fartreglage för att av belasta och förenkla styrprogrammet. I nuvarande utformning sänder omborddatorn kontinuerligt en serie med mycket korta pulser till servot. Med ett servochip sänds bara en engångs kommandosträng som servochipet sedan konverterar till pulsserier.



Det nya skrovet har fördelen med att vara färdigmonterat och tätat. Klippet visar tester av båten i sitt standardutförande, alltså enbart med manuell kontroll från en radiosändare.

Inga kommentarer: